CO2-Månen på Art Outdoors 2022 I Grenå

CO2-Månen fra februar 2021 er med på årets Art Outdoors I Grenå Plantage i storformatet 90x135 cm, trykt med vejrbestandig UV-teknik på en metalplade. Motivet og emnet er brandaktuelt, og selv om debatten om CO2-udledningerne er nok så alvorlig, indeholder det dramatiske møde mellem Månen og skorstenene en skønhed, som normalt ikke tilkommer store, rygende industrivirksomheder.

Det er ikke altid lige enkelt at fotografere fuldmånen, så den fremstår korrekt, hvis det er et kvalitetskriterium i sig selv, for kontrasten mellem Månen og nattens mørke er en udfordring for teknikken. Her er Månen til en vis grad overeksponeret, men det skaber til gengæld en særlig kvalitet, fordi den ikke er "skøn", men nærmere fungerer som en skarp spot på røgen, som vælter op af skorstenene.

Man kan spørge, om månebilleder så er kunst, der berettiger dem til at deltage i udstillinger? Ikke nødvendigvis. Jeg prøver imidlertid at fotografere Månen i en kontekst, så den bliver en del af en historie om os her på Jorden. Her står Fuldmånen op over byen ved fjorden.

Det samme gælder for mine billeder af solnedgange, hvor konteksten fortæller om andet end blot en sol, der meget banalt går ned hver aften. Her er det "Solnedgang over Limfjorden og Thy". Billedet her er trykt på lærred og sat i en sort svæveramme.

Det glæder mig meget at være med igen i år med et billede til kunststien i plantagen, hvor godt 40 kunstnere deltager med deres værker.

Årets Art Outdoors I Grenå varer fra den 2. juli 2022 til den 14. august.